Website Verhuizen

Verhuizen van de e-mail

Zorg ervoor dat u de mailadressen die u eventueel in gebruik had bij de oude provider, ook instelt bij Enterweb. U kunt via het contole panel gemakkelijk nieuwe adressen aanmaken.

Verhuizen van de website

Als u al een website had draaien bij een andere provider kunt u gebruik maken van onze verhuisdienst. Zodra de offerte bij Enterweb binnen is ontvangt u inloggegevens om vast uw website over te zetten en uw email te configureren.

U kunt het beste de volgende stappen doorlopen:

1. Haal via FTP de website bij uw vorige provider op (lees ook Alles Over Ftp).
  2. Plaats de website via FTP op de tijdelijke website bij Enterweb.
  3. U kunt de website nu controleren.
  4. U kunt op het enterweb control panel uw email instellingen vast doen.
  5. Als alles akkoord is kunt u op het control panel de verhuizing definitief maken. De verhuisprocedures staan op Verhuizen Domeinnaam.

Zaken die u dient te controleren voordat u de verhuizing start:

1. Is de tekst correct?
  2. Werken de plaatjes?
  3. Werken de links?
  4. Werken CGI en PHP scripts?
  5. Werken specifieke functies, zoals PDF maken en mail versturen?
  6. Heeft u uw database gekopieerd naar onze servers?
  7. Heeft u e-mail accounts ingesteld op onze servers?

U kunt uw tijdelijke site bekijken op http://uwdomeinnaam.nl.enterweb.nl

Houd er vooral rekening mee, dat de site op dit tijdelijke adres best goed eruit kan zien, maar dat sommige onderdelen (CSS, javascript, flash) nog van het oude adres worden geladen omdat ze met een absolute url worden aangeroepen. Een voorbeeld is een link naar uwdomein.nl/plaatje.swf. Om ook dit laatste uit te sluiten, kunt u het beste gebruik maken van de "hosts" methode om uw nieuwe site te testen. Wel voor gevorderden!

Let op! Na de verhuizing wordt de URL van uw website natuurlijk "uwdomeinnaam.nl" en niet meer "uwdomeinnaam.nl.testenterweb.nl", houdt hiermee rekening in uw scripts en configuratie.

Relevante andere pagina's: